dissabte, de març 05, 2011

Moció IES Lloixa: buscant el titular!


Al passat ple municipal el grup socialista va presentar una moció sobre la situació de l’antic IES Lloixa. Tractava d’assenyalar amb el dit acusador d’una mà cap a la Conselleria d’Educació i amb l’altra mà tapar-se les vergonyes de la seua gestió.
Per al Bloc, tant la Conselleria com l’Ajuntament tenen vergonyes que amagar en la dramàtica situació de les instal·lacions educatives del nostre poble.
La responsabilitat de la Generalitat Valenciana en el progressiu deteriorament dels serveis públics que en depenen bàsicament de les seues competències és clara i notòria. El nostre municipi està marginat i maltractat en les inversions de la Generalitat, no podem continuar esperant l’ampliació de l’IES Berlanga, del CEIP Lo Romero, la construcció del nou centre de Salut o el deteriorament de les instal·lacions de la Residència de Temps Lliure, sense denunciar la irresponsable política d’inversions de la Generalitat.
Cal recordar que l’enderrocament d’un centre d’educació primària, el C.P. Parc Ansaldo, sense que encara s’hagen donat unes explicacions suficients sobre el per què del seu abandonament, és el motiu pel qual ara ens trobem amb la perspectiva d’anar afegint barracons en els centres de primària.
No contents amb això, l’antic IES Lloixa sembla seguir els mateixos passos, lentament però inexorable.
Des del Bloc no hem deixat de denunciar aquesta situació i fer propostes per tal de sumar esforços per millorar-la. Hem escrit articles d’opinió i fet declaracions en la ràdio denunciant la situació de l’IES Lloixa, ja en juliol de 2007 preguntàvem al Ple Municipal quines mesures es pensaven prendre per evitar el deteriorament que començava a patir el centre, hem presentat escrits interessant-nos per les reunions amb el Director Territorial, mocions que incidien directament sobre aquest tema, però sobretot, hem demanat que l’equip de govern socialista liderara una alternativa consensuada.
No, han preferit passar quatre anys sense fer res i ara que s’aproximen les eleccions demanar-nos recolzament en una proposta mal pensada i gens consensuada. Qualsevol cosa millor que el que tenim, és cert. Per això els votàrem a favor de demanar a la Generalitat que rehabilite l’IES Lloixa, però que això que siga la millor solució…
Ja tenen el titular, però la planificació de centres educatius en el nostre poble continua sent una autèntica pena i això també té responsables.