dissabte, de febrer 26, 2011

Estem cremats


La recent sentència per la qual s’anul·la el decret d’Alcaldia que negava la llicència d’activitat d’un crematori per silenci administratiu, revocant una sentència anterior i donant la raó a l’empresa, ha suposat un dur colp per als interessos del nostre municipi. Considerem que una instal·lació d’estes característiques no és adequada per a un municipi de les dimensions i de la vocació del nostre, amb voluntat d’aprofitar les grans oportunitats que té com a àrea de salut. Això el fa incompatible amb activitats que puguen posar en qüestió la qualitat de vida dels seus habitants.
Al ple municipal del passat dijous 24 de febrer, el Bloc va formular un seguit de preguntes al voltant d’aquest tema, concretament ens interessàvem del per què no se li va notificar aquesta sentència a l’Ajuntament i sobre quines previsions es tenien en quant a la quantia de la indemnització que s’hauria de pagar a l’empresa i el moment de fer-la efectiva.
Enteníem, en qualsevol cas, que estava clar que totes les forces polítiques assumíem que aquest assumpte acabaria amb una indemnització. Que una vegada més la mala gestió del grup de govern socialista ens costaria diners a tots els santjoaners i santjoaneres.
Hui, 25 de febre, el diari “Informacion” publica una notícia on la Plataforma Anticrematori denuncia que el PP de Sant Joan pretén arribar a un acord amb l’empresa per canviar la ubicació del crematori, però dins del nostre municipi. En nom del PP, Manolo Aracil, desmenteix aquest extrem.
Pensem que la indemnització és el mal menor i que els perjudicis de qualsevol altra solució sempre seran majors. Per això i per tal de clarificar la situació, el Bloc Nacionalista Valencià es compromet a presentar una moció al proper ple municipal on totes les forces polítiques es comprometen a evitar la posada en funcionament d’un crematori al nostre terme municipal.
Albert Caturla i Cardona
Portaveu del Bloc Nacionalista Valencià