dissabte, de febrer 26, 2011

Estem cremats


La recent sentència per la qual s’anul·la el decret d’Alcaldia que negava la llicència d’activitat d’un crematori per silenci administratiu, revocant una sentència anterior i donant la raó a l’empresa, ha suposat un dur colp per als interessos del nostre municipi. Considerem que una instal·lació d’estes característiques no és adequada per a un municipi de les dimensions i de la vocació del nostre, amb voluntat d’aprofitar les grans oportunitats que té com a àrea de salut. Això el fa incompatible amb activitats que puguen posar en qüestió la qualitat de vida dels seus habitants.
Al ple municipal del passat dijous 24 de febrer, el Bloc va formular un seguit de preguntes al voltant d’aquest tema, concretament ens interessàvem del per què no se li va notificar aquesta sentència a l’Ajuntament i sobre quines previsions es tenien en quant a la quantia de la indemnització que s’hauria de pagar a l’empresa i el moment de fer-la efectiva.
Enteníem, en qualsevol cas, que estava clar que totes les forces polítiques assumíem que aquest assumpte acabaria amb una indemnització. Que una vegada més la mala gestió del grup de govern socialista ens costaria diners a tots els santjoaners i santjoaneres.
Hui, 25 de febre, el diari “Informacion” publica una notícia on la Plataforma Anticrematori denuncia que el PP de Sant Joan pretén arribar a un acord amb l’empresa per canviar la ubicació del crematori, però dins del nostre municipi. En nom del PP, Manolo Aracil, desmenteix aquest extrem.
Pensem que la indemnització és el mal menor i que els perjudicis de qualsevol altra solució sempre seran majors. Per això i per tal de clarificar la situació, el Bloc Nacionalista Valencià es compromet a presentar una moció al proper ple municipal on totes les forces polítiques es comprometen a evitar la posada en funcionament d’un crematori al nostre terme municipal.
Albert Caturla i Cardona
Portaveu del Bloc Nacionalista Valencià

dimarts, de febrer 22, 2011

Setze jutges d’un jutjat

Terrible la visió d’una justícia parcial i venjativa. Així és com destacats polítics autonòmics veuen a la fiscalia. És curiós que aquells que posen i lleven jutges en els alts tribunals, tenen amics íntims que han de jutjar-los i han fet les lleis per a posar els fiscals generals amb el dit del govern, es queixen ara d’una justícia parcial.
Encara és més terrible que l’espasa de la justícia només caiga sobre pobres i dissidents, però que siga incapaç d’actuar davant els abusos dels poderosos.
Perdre la confiança en les institucions no és una bona cosa per a la democràcia, però que aquesta desconfiança estiga basada en evidències que fan avergonyir a qualsevol persona mínimament informada, fa perillar la democràcia mateixa.
L’esperada i pronosticada absolució per les urnes, si és confirma, serà una victòria més en la batalla pel control de l’opinió pública que es lliura contra els mitjans de comunicació, contra la seua objectivitat i independència. Eliminar les veus dissidents, almenys el seu eco, més que utilitzar millors arguments i propostes més encertades, és una tàctica que funciona.
No serà fàcil, per tant, fer rendir comptes ni judicials ni polítics a aquells que han fet de la nostra terra terra de promissió, però només per als seus amics.
Perquè prevalga la injustícia només és precisa una cosa: que les persones justes i honestes no facen res. Que no siga el vostre cas, veniu amb nosaltres i participeu activa i conscientment en la construcció d’un futur digne per al nostre poble.

divendres, de febrer 18, 2011

El PP acaba amb TV3 al País Valencià

Ara: "- La democràcia s'ha de conquerir cada dia, els corruptes del PP tenen por d'una televisió plural, per això s'han dedicat a controlar, emmudir o comprar tot el panorama audiovisual quan han pogut. No, no són bons temps per a la democràcia ni per a la llibertat d'expressió. Finalmet les multes, les amenaces i els tancaments han acabat per emmudir TV3 al País Valencià. No ho oblideu, este personals està contra la pluralitat i la llibertat d'expressió.

dimecres, de febrer 09, 2011

Sara, la dona sense atributs


Vinc de la presentació del llibre de Carles Cortés "Sara, la dona sense atributs".

Xavier Sala ens ha fet un tast de l'obra i de l'autor i, com sempre, impressionant.
L'autor ens ha regalat un seguit de comentaris, claus de lectura i fins i tot un relat exquisit.
Aquesta és la segona presentació que organitza la Cívica-Escola Valenciana, Ajuntament de Sant Joan d'Alacant, 26 Lletres, Llibres Chus i Edicions Bromera.
Esperem siga una iniciativa que es consolide.