dimecres, de març 28, 2007

carta

Estimades mares/pares:

El 29 de març hi ha convocada una vaga en l’ensenyament públic per algunes organitzacions sindicals, per tant, poden participar totes les treballadores i treballadors d’aquest sector.

En aquesta ocasió, els sindicats convocants –i el professorat que fa la vaga– consideren que es justifica per la posició de l'Administració davant la negativa a negociar els temes, socials, laborals i retributius que els afecten com a treballadores i treballadors, en concret demanen:

- Compliment dels acords de plantilles d'infantil i de Formació professional per garantir una adequada dotació de professorat en aquestes etapes educatives.

- Compliment dels acords de seguretat i salut laboral (plans de prevenció, plans d’autoprotecció, vigilància de la salut…) per garantir la seguretat de les persones que conviuen en els centres docents.

- Mesures per millorar la convivència als centres docents (reducció de les ràtios, dotació de més personal per als departaments d'orientació....).

- Equiparació dels salaris del professorat valencià amb el de la resta de Comunitats Autònomes.

- Revisió del decret de retribucions dels equips directius.

- Regulació de la jornada laboral i autonomia dels centres per tal que la comunitat educativa puga decidir quin model de jornada vol.

- Establiment de les mesures de conciliació de la vida laboral i personal (Pla Concilia).

- Millora de les condicions laborals del professorat interí i de la gestió de les borses de treball per agilitzar el cobriment de les baixes dels centres docents.

L’Administració educativa ha dictat com a serveis mínims un/a professor/a per cicle i un membre de l’equip directiu.


, 28 de març de 2007

El Director