dimarts, de gener 09, 2007

Portals amb php i msql

Per tal d'utilitzar portals basats en php i mysql cal gestionar bases de dades. De vegades havem de crear espais de prova per fer funcionar noves versions o canviar de lloc el portal i no posar en risc el treball que tenim penjat a internet. La base de dades s'ha d'exportar d'un servidor a un altre, però per una raó o l'altra dóna problemes en intentar recuperar-la.
Algunes de les coses que m'han passat i les solucions que els he donat són les que posaré en aquest article.
La base de dades és massa gran, per defecte si passa de 2 Mb no podràs importar-la, en fer la crida al fitxer sql et diu que no pot executar l'ordre perquè el fitxer és massa gran. Hi ha dues solucions. Una seria la que diu la documentació: editar php.ini i augmentar la grandària dels fitxers upload. Aquesta solució no m'ha funcionat, possiblement no localitze correctament les línies de codi on cal modificar la grandària del fitxer, quan reinicialitze continua indicant-me la mateixa grandària límit.
L'altra, la que m'ha funcionat molt bé, és fragmentat el fitxer sql en parts que no sobrepassen els dos Mb. Cal adonar-se que el fitxer sql és un fitxer de text, però no podem fragmentar-lo per qualsevol part, hem de respectar l'estructura de taules i dades, no hem de deixar-nos dades d'una taula en un fitxer diferent o no podrà importar-lo correctament.
Una altra cosa que m'ha passat és que no importa correctament les paraules accentuades. Això passa perquè normalment el fitxer es formata amb la font utf-unicode i s'importa amb latin1 o altra. Hem d'utilitzar latin1 o utf tant per exportar com per a importar el fitxer.

dijous, de gener 04, 2007

Mozilla Firefox 2

Acabe d'instal·lar-me el Mozilla Firefox 2. Podeu baixar-lo d'ací. Us el recomane per moltes raons, però una en especial: té corrector ortogràfic incorporat. Funciona simplement afegint una extensió que us podeu instal·lar des de https://addons.mozilla.org/firefox/3369/. Aquest article ho explica molt bé.
Si teniu cap problema per utilitzar la funció de "copiar/enganxar", es pot solucionar reanomenant el fitxer firefox.exe per firefox1.exe.
També podeu afegir un programa ftp al navegador afegint l'extensió Fireftp.